Voeding

Een uitgebalanceerd voedingsschema is belangrijk. Dagelijks krijgen de paarden ca 2% van hun lichaamsgewicht verdeeld in 30 % krachtvoer en 70% ruwvoer.

Krachtvoer

Het krachtvoer wordt in twee dagelijkse porties verdeeld (ochtend en avond) en bestaat uit een melange van granen (geen haver) van het merk Lannoo.  De Basic Fiber is een graanmengeling zonder haver met het voordeel dat er structuur is ingemengd onder de vorm van luzernevezel. Om wille hiervan heeft de mengeling, rijk aan natuurlijke vezel, meer structuurwaarde waardoor de paarden het krachtvoer langzamer gaan eten. Dit zorgt voor meer speekselvorming, een betere vertering en daardoor een betere darmflora. met lucerne om de opname en kauwfrequentie te bevorderen.

Daarnaast geven wij geweekte bietenpulp.

Ruwvoer

Hiervoor wordt kwaliteitshooi (zo mogelijk eerste snede) verdeeld over de dag gegeven. In voorkomende gevallen en op vraag van de eigenaar kan dit worden vervangen door voordroog.

Onderhoud

De stallen worden dagelijks uitgemest en voorzien van vers stro. Wekelijks worden de stallen volledig leeggemaakt en voorzien een nieuwe stro-bedekking.

Ontworming/Vaccinaties/Tandarts/Hoefsmid

In overleg met de veearts wordt er een strikt ontwormings-schema (elke drie maanden) en jaarlijkse vaccinatie uitgevoerd. Deze is verplicht voor alle paarden/pony’s aanwezig op onze manege. Optioneel kunt U gebruik maken van een jaarlijkse controle van het gebit en aanwezige hoefsmid.  René is erkend lid van NEDERLANDSTALIGE VERENIGING VOOR MEESTER-HOEFSMEDEN.

Online apotheek

Erectiele disfunctie RXproMed is een probleem dat het seksleven van veel mannen in deze tijd teistert, en hoewel het een aandoening is die vaker voorkomt bij oudere mannen, kan het zich ook eerder in het leven op een intermitterende basis manifesteren.

Behoudens de verplichte vaccinatie en ontworming staat het de eigenaar vrij zijn/haar eigen veearts en hoefsmid te kiezen.

Toegang

Middels een automatische poort, waarvoor pensionklanten een eigen code krijgen, wordt er toegang tot het terrein verleend buiten de openingsuren. Er is permanent iemand aanwezig in geval van nood.

Weidegang

Wij beschikken over voldoende weides voor Uw paard.