Wij verzorgen diverse rijlessen op elk niveau door ervaren en gediplomeerde lesgever. Wij zijn aangesloten bij de Vlaamse Liga Paardensport. Uiteraard stellen wij hier goed gemanierde en opgeleide paarden/pony’s ter beschikking en degelijk harnachement. Het dragen van een rijhelm is verplicht, wij bieden deze in diverse maten gratis  ter beschikking. Klik hier voor het lesrooster, klik hier voor de tarieven. Wij maken gebruik van een digitaal reserveringen -en abonnementen systeem met verwittigen via E-mail betreffende de status van het abonnement en herinneringen voor Uw geplande lessen.

Ponygewenning

Dit is een groepsles van een uur, bedoelt voor de jongste ruitertjes. Onder toezicht van een lesgever wordt er op een speelse wijze aangeleerd:

  • hoe  veilig met een paard/pony om te gaan
  • het opzadelen
  • sturen en stoppen
  • de drie gangen: stap, draf en galop

Groepsles Beginners (duurt één uur)

In deze les verwachten we de beginnende ruiters die reeds wat ervaring hebben opgedaan. Er wordt hier vooral de nadruk op techniek gelegd en beginnen we met het rijden van de bekende figuren in de piste.

Groepsles Half Gevorderd (duurt één uur)

Op dit niveau vervolmaken we de techniek , houding van de ruiter, teugelvoering en het geven van de juiste hulpen.

Groepsles Gevorderd (duurt één uur)

Voor de gevorderden zetten we de volgende stap; aanleuning, varianten in de gangen zoals schouderbinnenwaarts, wijken voor de kuit, carrousel rijden etc….

Springles (duurt één uur)

Beginnend met een cavalettie werken we toe naar het rijden van een simpel spring parcours, met aangepaste hoogtes van de obstakels. Veel aandacht besteden we aan het juist inschatten van de afstanden, correct aanrijden, houding tijdens de sprong, etc…

Grondwerk (30 Minuten)

Op verzoek geven wij grondwerk training aan eigenaren en hun paard  waarin aandacht voor het correct longeren, omgang met het paard en het herkennen van gedragingen van het paard.

Privéles (30 minuten)

Dit zijn individuele sessies op afspraak, voor één of maximaal drie ruiters, waarin op vraag kan worden gewerkt aan specifieke probleemgebieden, of algemene verbetering van één of meerdere aspecten.

Lidgeld/verplichte verzekering

Elke ruiter is verplicht het lidgeld te voldoen.  Hierin is de verplichte  V.L.P. verzekering C inbegrepen. Nadat het lidgeld is voldaan zal er een persoonlijk verzekeringsbewijs en VLP registratie worden bezorgd op het huisadres. Voor meer in formatie zie de VLP  website

Voor de tarieven klikt U HIER.
Voor een overzicht van de lessen klikt U HIER.